Αλβέρτος Αϊνστάιν – τα ισοδύναμα της Αγάπης

Αλβέρτος Αϊνστάιν - τα ισοδύναμα της Αγάπης

Αλβέρτος Αϊνστάιν – τα ισοδύναμα της Αγάπης

Επιστολή στην κόρη…
Παρακάτω είναι ένα γράμμα που ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είχε γράψει στη κόρη του, σχετικά  με την παγκόσμια δύναμη της αγάπης.  Η κόρη του Lieserl δώρησε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο 1400 επιστολές, είχε εντολή απ΄τον πατέρα της να μη δημοσιευτούν πριν περάσουν δυο δεκαετίες απ΄τον θάνατο του. Το γράμμα βρέθηκε το 1980 ανάμεσα σε άλλα γράμματα που έγραψε ο Αϊνστάιν σε διαφορετικά άτομα.
Αϊνστάιν

«Όταν πρότεινα τη θεωρία της σχετικότητας, πολύ λίγοι άνθρωποι με κατανόησαν και αυτό που θα αποκαλύψω τώρα, για να μεταδοθεί στην ανθρωπότητα, θα έρθει επίσης αντιμέτωπο με την παρανόηση και την προκατάληψη του κόσμου. 

Σου ζητώ να φυλάξεις τα γράμματα για όσα χρόνια, δεκαετίες, είναι απαραίτητο, μέχρι η κοινωνία να έχει προχωρήσει αρκετά για να αποδεχθεί αυτό που θα εξηγήσω παρακάτω.
Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, για την οποία η επιστήμη δεν έχει βρει μέχρι τώρα μια επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που συμπεριλαμβάνει και κυβερνάει όλους και βρίσκεται ακόμη και πίσω από οποιοδήποτε φαινόμενο που υπάρχει μέσα στο σύμπαν και δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ακόμη από εμάς. Αυτή η οικουμενική δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ.

Αλβέρτος Αϊνστάιν - τα ισοδύναμα της Αγάπης

Όταν οι επιστήμονες έψαχναν για μια ενοποιημένη θεωρία του σύμπαντος, ξέχασαν την πιο ισχυρή αόρατη δύναμη.
Η Αγάπη είναι Φως, που φέγγει εκείνους που την προσφέρουν και τη λαμβάνουν. Η Αγάπη είναι βαρύτητα, επειδή κάνει κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται έλξη από άλλους. Η Αγάπη είναι δύναμη, επειδή πολλαπλασιάζει το καλό που έχουμε. Επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μην εξαφανιστεί μέσα στον τυφλό εγωισμό της. Η Αγάπη εκτυλίσσεται και αποκαλύπτει. Για την Αγάπη ζούμε και πεθαίνουμε. Η Αγάπη είναι Θεός και ο Θεός είναι Αγάπη. Αυτή η δύναμη εξηγεί το καθετί και δίνει νόημα στη ζωή. Αυτή είναι η μεταβλητή που έχουμε αγνοήσει για πολύ καιρό. Ίσως επειδή φοβόμαστε την αγάπη γιατί είναι η μόνη ενέργεια που μετατρέπεται σε θέληση…

Τα ισοδύναμα της αγάπης

Για να κάνω ορατή την αγάπη, έκανα μια μικρή αντικατάσταση στην πιο φημισμένη εξίσωσή μου. Αν αντί για E=mc2, αποδεχτούμε ότι η ενέργεια για τη θεραπεία του κόσμου μπορεί να βρεθεί από τον πολλαπλασιασμό της αγάπης επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει. Επειδή δεν έχει όρια.
Μετά την αποτυχία της ανθρωπότητας στη χρήση και τον έλεγχο των άλλων δυνάμεων του σύμπαντος που στράφηκαν εναντίον μας, επείγει η συντήρησή μας με ένα άλλο είδος ενέργειας…
Αν θέλουμε το είδος μας να επιβιώσει. Αν πρόκειται να βρούμε νόημα στη ζωή. Αν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και κάθε ευαίσθητη ύπαρξη που τον κατοικεί, η αγάπη είναι η μία και μόνη απάντηση..

Αλβέρτος Αϊνστάιν - τα ισοδύναμα της Αγάπης

Ίσως δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κατασκευάσουμε μια βόμβα αγάπης. Μια συσκευή αρκετά ισχυρή να καταστρέψει εντελώς το μίσος, τον εγωισμό και την απληστία που αφανίζουν τον πλανήτη.
‘Εντούτοις, κάθε άτομο κουβαλά μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια αγάπης, της οποίας η ενέργεια περιμένει να απελευθερωθεί.
Όταν μάθουμε να δίνουμε και να παίρνουμε αυτή την οικουμενική ενέργεια, αγαπητή Lieserl, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η αγάπη υπερνικά τα πάντα. Είναι ικανή να υπερβεί το καθετί και οτιδήποτε, επειδή η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής.
Λυπάμαι βαθιά που δεν μπόρεσα να εκφράσω αυτό που είναι μέσα στην καρδιά μου, η οποία χτυπά ήσυχα για σένα όλη μου τη ζωή. Ίσως δεν είναι πολύ αργά να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά καθώς ο χρόνος είναι σχετικός. Χρειάζομαι να σου πω πως σ’ αγαπώ. Χάρη σ’ εσένα έχω φθάσει στην ύστατη απάντηση!»

Ο πατέρας σου,
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Ακολουθεί ενδιαφέρον video από την Ερτ 3:

Contact Us