Κενοτάφιο – Αλίνα Τριανταφύλλου

Κενοτάφιο - Αλίνα Τριανταφύλλου
Arthur Tress. Η Φωτογραφία ως Μαγική Εικόνα 1956-2006 | FMAG

Κενοτάφιο – Αλίνα Τριανταφύλλου

Μόλις είχε κηδευτεί ο πατέρας του. Σ’ ένα κενοτάφιο στο Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας. Κι ας ήταν θεολόγος. Κι ας είχε δηλώσει τη βούληση να ταφεί στο χωριό του. Δεν υπήρχαν λεφτά για πολυτέλειες. Η απόφαση ήταν κοινή, με τη μάνα του και τον αδελφό του. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια. Θα μπορούσε ίσως να την έχει αποτρέψει. Δεν το έκανε. Ο νεκρός δε δεδικαίωται. Σκεφτόταν τα δάκρυα του. Κενοτάφιο – Αλίνα Τριανταφύλλου.

Σέρνονταν αργά, όπως τα βήματα του. Σχεδόν ανάπηρα. Παραδομένος πλέον στην ασθένεια, ήξερε το μέλλον του. Το είχε αποδεχτεί. Σώμα και ψυχή καθηλωμένα σ’ εκείνο το πρωινό του Δεκέμβρη πριν είκοσι χρόνια. “Ν αλλάξεις όνομα. Δεν είσαι γιος μου.” Άδειος τάφος αξίζει σε αυτά τα λόγια. Άδεια και η καρδιά του, χτυπούσε βήμα βήμα στο δρόμο για το λιμάνι. Να έμπαινε σ’ ένα πλοίο, ήθελε, και να εξαφανιζόταν. Κενοτάφιο – Αλίνα Τριανταφύλλου.

 

σχετικοί σύνδεσμοι:

Written by

Γιάννης Δημογιάννης
Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».
Follow Me :

Contact Us